Гастротуризм в Україні набирає обертів, наздоганяючи кращі зразки гастрономічних мандрівок Європою і світом. Наші харчовики – виробники продукції, аграрії, фермери, ресторатори, власники зелених садиб – не залишилися осторонь цих процесів. Вони відчувають свій потенціал і беруть участь у популяризації регіону, все активніше долучаючись до різноманітних екскурсійних програм, почали працювати над спільними туристичними пропозиціями. Харчовики півночі Донецької області стали повноцінними партнерами проєкту «Шлях, позначений сіллю» і своєю участю в ньому дозволяють мандрівникам пізнати солону історію Сходу України, відчувши різноманітні смаки регіону.
Для того, щоб зробити це ефективніше і підкреслити свої особливості, учасники поєднались у міцну команду людей, що вміють і мають чим пригощати. Спільно вони реалізують проєкт «Мандруй за смаком!». Своїм логотипом було обрано часник як її символ здорового життя, оберіг від злих сил, символ єднання.
Каталог «Мандруй за смаком!» презентує перших учасників новітньої форми кооперативної діяльності, тих, хто розуміє: досягти більшого для себе можна лише в тісній співпраці однодумців.
Для просування учасники обрали давнє гасло українського кооперативного руху «Свій до свого по своє» і запрошують долучатися тих, хто відповідає критеріям:
Проєкт «Розвиток місцевого туризму шляхом створення та просування громадами Донецької області регіонального продукту «Мандруй за смаком!» реалізується ГО «Харчовий кластер Східної України» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія – Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Мікс пізнавальних екскурсій з дегустаціями дозволяє більше дізнатись про регіон, з користю і приємністю проводити сімейне дозвілля.
Олена Брюховець, керівник ГО “Харчовий кластер Східної України”
+380503264638
harchovclaster@gmail.com
https://www.facebook.com/cxid.eco